Radosť z varenia vďaka správnym kuchynským pomôckam

Či už krájate, šľaháte, marinujete alebo miesite, umenie uvedomelého varenia ponúka príležitosť ukotviť myseľ a sústrediť pozornosť na zmysly a naladiť ich na kulisy, zvuky, vône a textúry jedla. K tomuto všetkému budete potrebovať kuchyňu ako nástroj prípravy jedla a samozrejme sa nezaobídete bez pomôcok, vďaka ktorým sa vaše varenie stane príjemnou záležitosťou ba priam až relaxom. Vďaka správnym nástrojom môžete svoje jedlo spraviť ešte chutnejším. K jednoduchšiemu vareniu vám pomôže aj správny výber hrncov, k servírovaniu zas správny výber tanierov či dóz na potraviny.

Poznáte zdravotné výhody riadu z nehrdzavejúcej ocele?

Každý kuchynský riad má svoje výhody a nevýhody. V dnešnej dobe existuje veľa druhov riadu. Podľa výskumov je kuchynský materiál na nehrdzavejúcej báze najobľúbenejším kuchynským materiálom. Nerezové hrnce majú výhodu, že sú nepriepustné, odolné a ľahko sa čistia. Pozoruhodnou výhodou nehrdzavejúcej ocele je nelepivý povrch. Hrnce sú vyrobené z hladkého povlaku, ktorý zabraňuje prilepeniu jedla. Tento druh riadu je ľahší na údržbu. Nerezový riad možno ľahko dezinfikovať pomocou jednoduchého čistiaceho prostriedku. Čím kvalitnejšia nehrdzavejúca oceľ , tým je väčšia tvrdosť povrchu. Kvalitné nerezové hrnce vydržia naozaj dlho a možno ich odovzdáte ešte ďalšej generácii.

Správne stolovanie

Za stolom je jedálenský riad prvý predmet, ktorý sa stretáva s očami hostí. Keď prídete na to, ako kúpiť jedálenské súpravy tanierov, ktoré zodpovedajú estetickým a funkčným úložným kapacitám vašej kuchyne, bude vám jedlo chutiť ešte lepšie. Výber materiálu závisí od vašich stravovacích preferencií a od toho, koľko ste ochotní naň minúť. Porcelánový riad je vhodný na špeciálne príležitosti, keď budete chcieť zapôsobiť na vašu návštevu. Čo sa týka ceny, sú drahšie, ale sú odolné a majú množstvo krásnych vzorov a štýlov. Väčšinu porcelánového riadu však budete musieť umývať ručne. Pre každodenné použitie je vhodné sa poobzerať po riade z iných materiálov, ako je napr. melamín alebo kamenina.

Publikované: 27. 04. 2021 / Aktualizované: 07. 06. 2023

Kategória: Praktické tipy

Autor: Barbora Křivánek